P

Welkom op de site van vrouwenensemble Puur met Noten

 

     
Het ensemble Puur met Noten bestaat uit zes vrouwen met veel zangervaring. Overeenkomsten zitten met name in a capella koormuziek en het streven naar optimale samenzang. Natuurlijk is het plezier dat we hebben om samen muziek te maken en de voldoening als het mooi klinkt voor ons en het publiek de grootste drijfveer.


In oktober 2011 zijn wij gestart.  Ons eerste optreden was op 24 december 2011 in het kerkje te Leur.  Daarna volgden enkele privé-optredens, waaronder in september 2012 een uitwisseling met een Amsterdams vrouwenensemble. Dit was een serieuze voorbereiding op onze deelname aan het KOPfestival (Klassiek Op Podium) in Musis Sacrum in Arnhem, waar we een mooie finaleplaats hebben behaald. Inmiddels is het traditie geworden om jaarlijks in de regio Maas en Waal een eigen concert te geven. In 2012 traden wij op in Wijchen en in 2013 in Dreumel. Het concert van 2014 vond plaats met Kerst in de Boldershofkapel in Druten, met medewerking van harpiste Diana de Vries en pianiste Olga Kudryashova. In 2015 waren er diverse optreden, onder andere als gast van het Nijmeegs mannenkoor op het donateursconcert in Nijmegen. Ook in 2016 hebben we diverse optredens gehad, onder andere als gast van het Maas en Waals Mannenkoor en van Cantabilé. Ons eigen concert was op 28 maart in De Schakel in Wijchen met medewerking van Diana de Vries en de hoornisten Koen van Leersum en Jette van Zijll Langhout. We brachten onder meer Vier Gesänge für Frauenchor mit Begeleitung von zwei Hörnern und Harfe van Johannes Brahms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puur met noten

Ensemble:

Els Claassen         (sopraan)                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Gerte Roelofs       (mezzo-sopraan/alt)
Hellen Roelofs     (mezzo-sopraan/alt)
Henny Markus     (mezzo-sopraan)
Hetty Bos              (sopraan)
Len de Vries         (alt)